COLLAR BOTTLE NO. 3
 

De Blue Collar Bottles zijn geinspireerd op 17e en 18e eeuwse kaststellen, rijk gedecoreerde pullen en vazen die op kasten en schouwen werden getoond, als blijk van welvaart en goede smaak van de eigenaren. Deze werden gemaakt in een aantal aardewerk fabrieken in Delft en zijn nog steeds erg gewild als verzamelobjecten.

Ondanks dat Arian Brekveld gebruiksproducten ontwerpt, zijn de Blue Collar Bottles vooral sierproducten. De geribde buitenkant van één van de bottles geeft deze een ruige en mannelijke kwaliteit, terwijl de andere vrouwelijker zijn. Hun eenvoudige vormen, die karakteristiek zijn voor de stijl van Brekveld, tonen hun hedendaagse ontwerp net als het gebruik van materialen. Om de bottles te decoreren heeft Brekveld gebruik gemaakt van handgeschilderde motieven uit de Gouden Eeuw.

Om de moderne vertalingen betaalbaar te maken zijn de decoraties middels een transfertechniek aangebracht. De moderne expressie wordt gecomplimenteerd met zachte, blauwe kragen van textiel die de schoonheid van de decoratie bevestigen.

De vaas is 26cm hoog en heeft een diameter van 13,5cm.
De bovenkant is voorzien van een porseleinen deksel met Delfsblauw motief.
Aan de bovenzijde van de vaas zit tevens een band van stof waaraan een logo in porselein zit.

Foto('s):
Prijsinformatie:
Prijs per stuk:
€ 195,00
Aantal: Bestellen

Verzendkosten

€ 0,00 

Standaard levertijd

1 a 2 werkdagen

Voorraad